boks-psychotherapie

πŸ₯Š Boks-psychotherapie: Een Unieke Benadering voor Traumaverwerking 🧠

Ik ben verheugd om aan te kondigen dat ik recentelijk mijn certificaat in boks-psychotherapie heb behaald, en ik ben ontzettend enthousiast om deze innovatieve benadering te kunnen delen met degenen die ik mag begeleiden. Boks-psychotherapie, een methode die vooral effectief blijkt te zijn bij individuele trajecten voor mensen met een posttraumatische stressstoornis (PTSS), persoonlijkheidsstoornis en/of anorexia, hierbij biedt het een krachtige manier om emotionele en mentale uitdagingen aan te pakken.

Mensen met PTSS kunnen verschillende reacties vertonen wanneer ze worden getriggerd door herinneringen aan traumatische ervaringen. Deze reacties kunnen zich uiten in bevriezing, vluchten of vechten. Tijdens boks-psychotherapie kunnen we bevriezing doorbreken door middel van boks-oefeningen. Door te boksen, komen emoties los die eerder vast leken te zitten. Het stelt deelnemers in staat om emoties te ervaren en te verwerken die voorheen werden onderdrukt.

De link tussen boks-psychotherapie en Eye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR) is ook veelbetekenend. Net als bij EMDR kunnen herinneringen aan traumatische gebeurtenissen tijdens de training worden opgeroepen, terwijl deelnemers tegelijkertijd bilaterale boksbewegingen uitvoeren. Deze combinatie draagt bij aan het verwerkingsproces, waardoor deelnemers in staat zijn om trauma’s te verwerken en emotionele blokkades te doorbreken.

Na elke set oefeningen bespreken we de gedachten en reacties die naar boven komen. Boksen draait om zelfbeheersing en controle, en dit vormt een essentieel onderdeel van mijn methodieken binnen Buddy Coaching. Door middel van boksoefeningen leren deelnemers hun emoties te beheersen en op een gezonde manier te uiten. Met de ondersteuning van boks-psychotherapie werken we samen toe naar een punt waarop deelnemers deze emoties volledig onder controle hebben.

πŸ‘₯ Wil je meer weten over hoe boks psychotherapie jou kan helpen? Neem gerust contact met me op. Laten we samen werken aan jouw welzijn en herstel.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *